Tipy 09

...kde se co zajímavého píše

Tipy 091124

Příspěvekod Jan Kubalčík » 25 lis 2009 11:05

Jan Kubalčík
Předseda Konzervativní strany
 
Příspěvky: 1926
Registrován: 06 dub 2009 12:03


Tipy 091127

Příspěvekod Jan Kubalčík » 27 lis 2009 17:44

Krize polistopadovych elit:

http://www.reflex.cz/Clanek38060.html


Dluhy:

http://zpravy.idnes.cz/oranzove-kraje-s ... domaci_vel


(nejen) Zdravotnictvi:

http://zpravy.idnes.cz/priplatite-si-u- ... domaci_kop


Nas stat:

http://www.reflex.cz/Clanek37997.html

http://www.reflex.cz/Clanek38131.html

http://www.reflex.cz/Clanek37907.html


Geert Wilders:

http://www.reflex.cz/Clanek38236.html


Energetika:

http://www.revuepolitika.cz/clanky/1214 ... i-koukolem


Nemecko:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa ... ranici_wag


UK: vláda financuje školy islámských radikálů
26.11.2009 * 11:09

Lídr konzervativní opozice David Cameron obvinil vládu z finanční dotace dvěma soukromým školám v Londýně, které skrytě provozuje islamistická organizace Hizb-ut Tahrir. Školy získaly 113 000 liber, částečně z fondů, určených na boj proti extremismu. Vláda i obě školy se brání - jde prý o běžnou školu, organizovanou muslimskou charitou a útoky konzervativců jsou nezodpovědnou viktimizací celé muslimské komunity. Ti se ale brání. "Víme zcela přesně, že jde o charitu, kontrolovanou extrémistickou organizací, která podporuje útoky na naše vojáky v Afghánistánu. Víme zcela přesně, že ředitelka hovořila na setkáních Hizb-ut Tahrir a její manžel je hlavním mediálním operativcem Hizbu ve Velké Británii", řekl stínový ministr konzervativců pro místní záležitosti a samosprávu Paul Goodman. Hizb-ut Tahrir je celosvětová islamistická organizace, jejíž zákaz v Británii žádal Cameron již před dvěma lety.

zdroj: http://www.obcinst.cz


Vážení přátelé,
Občanský institut vás zve na další pokračování filmových večerů v rámci cyklu "Evropské hodnoty ve filmu - 20 let od pádu železné opony".
Ve středu 2.12. se bude promítat český film Tichá bolest, natočený podle autobiografického námětu Jiřího Křižana. Příběh nás zavede do 50.let, na valašskou vesnici. Vypráví příběh Janka Kadavého, jehož otec byl v roce 1949 zatčen, odsouzen a popraven jako "třídní nepřítel". Matka krátce nato zemřela a Jankovi zbyl jen děda. Děj filmu se odehrává ve dvou časových rovinách a jakoby se "rozpadá" na tragikomické epizody z vojenské služby u pétépáků a na trpké vzpomínky z dětství, plné ústrků ze strany spolužáků i dospělých. Jediným světlým bodem Jankových vzpomínek je děda. Moudrý a poctivý starý muž, který jej po smrti rodičů v malé valašské vesnici vychoval. Toho sehrál ve své životní roli Rudolf Hrušínský.
Promítání začíná jako vždy v 19:00, v budově Vysoké školy CEVRO Institut, Jungamnnova 17, Praha 1.
Filmový seminář pořádá Občanský institut a Vysoká škola Cevro Institut spolu s Polským institutem a za finančí podpory Konrad Adenauer Stiftung.
Nezapomeňte sledovat http://www.obcinst.cz
srdečně zdraví
Matyas Zrno
Director of Programmes
Civic Institute
Vyšehradská 49
128 00 Praha 2
tel +420 224 923 563
gsm +420 777 836 028
e-mail: zrno@obcinst.cz
http://www.obcinst.cz
Přílohy
Filmovy-seminar_Ticha-bolest_pozvanka.pdf
(241.7 KiB) 519 krát
Jan Kubalčík
Předseda Konzervativní strany
 
Příspěvky: 1926
Registrován: 06 dub 2009 12:03

Tipy 091130

Příspěvekod Jan Kubalčík » 30 lis 2009 16:19

Rusko:

http://www.obcinst.cz/cs/Medvedi-pravo- ... ska-c1557/


Minarety ve Svycarsku:

http://zpravy.idnes.cz/svycari-v-refere ... anicni_ipl

http://zpravy.idnes.cz/konecne-rozum-st ... nazory_abr

http://olser.blog.idnes.cz/c/112794/Mes ... arsku.html


Rozpocet EU:

http://www.revuepolitika.cz/clanky/1212 ... irovatelny


TOP 09:

http://www.lidovky.cz/dolezal-rehabilit ... nazory_glu

http://zpravy.idnes.cz/dokument-projev- ... domaci_klu

http://zpravy.idnes.cz/oda-2-0-neboli-s ... nazory_klu

http://slepeckahul.pecina.cz/2009/11/no ... cesky.html

Vážení přátelé a občané,
na základě svých draze zaplacených zkušeností vás varuji před Miroslavem Kalouskem a jeho TOP 09. Prosím, vyhledejte si moje stránky www.vladimirhucin.cz a v rubrice "naše tiskové zprávy" si přečtěte mé nadčasové komentáře "Proč Kalouskovi a jeho TOP 09 nevěřím" a " Varování před Miroslavem Kalouskem a jeho TOP 09". V současnosti se jedná o aktuální informace, jenž byly získány za naprosto nestandartních okolností a které drtivá většina z vás nemá možnost získat, ale může si je ověřit. Vím, že se nacházíme v nedobré politické situaci, ale vyrážet klín klínem v žádném případě nedoporučuji. Mám za to, že by mi stačila půlhodinová veřejná konfrontace s Miroslavem Kalouskem a přítomným by bylo zřejmé, kdo je Kalousek a s jakými lidmi udržuje přátelské kontakty. Poučky o menším zlu je cesta do výkalů a je hodná těch, kteří mohou také tvrdit, že nevadí smrad, hlavně když je teplo !
V Přerově dne 28.listopadu 2009
Vladimír Hučín



Bezpečnostní informační služba (BIS) se v poslední době v souvislosti s ekonomicky úsporným opatřením dostává do stále prekérnější pozice a tak v rámci svých doposud vyjímečných možností i ona bojuje o přežití.
Vytváření poplašných zpráv o tom, že Saddám Husajn v r. 1999 připravoval v Praze útok na budovu radia Svobodná Evropa je pro současné vedení BIS existenčně důležité, neboť tato nechvalně známá instituce se stává předmětem pozornosti a to především z důvodů její nesmírné nákladnosti a neefektivnosti.
V r. 1999 jsem u BIS působil a mohu tak např. podrobně popsat, jak zmateně a zbaběle se vedení BIS chovalo po teroristických útocích v Přerově a to hlavně po bombovém útoku na sídlo přerovské Konfederace politických vězňů, Klubu angažovaných nestraníků a jak současný vyznamenaný ředitel BIS Jiří Lang dosazený vládou ČSSD se svými nohsledy strachy nevěděli kudy kam. Zato intriky a další nekalé praktiky s cílem přežít a zbavit se nepohodlných lidí, měly a mají v BIS od nástupu ČSSD vždy prioritu. BIS je v současnosti naprosto nedostatečně kontrolovaná instituce, která ke svých nekalým aktivitám využívá i neschopnosti infantilního seskupení poslanců s názvem Stálá parlamentní komise pro kontrolu BIS. Bohužel BIS má neomezené možnosti k tomu, aby svým naprogramovaným mluvčím Janem Šubertem vstupovala do medií, promlouvala k veřejnosti a iniciovala dojem, jaká že to je veledůležitá instituce, která chrání bezpečnost občanů a obecné blaho.
Pokud můžu občanům doporučit, nevěřte BIS ani pozdrav a při případném kontaktu s pracovníkem BIS vyražte s ním dveře dřív, než-li se dostanete do vážných problémů. Občané by si v prvé řadě měli uvědomit, že tato nekontrolovatelná a neefektivní bezpečnostní instituce je tučně placená a živená z daní daňových poplatníků a její nekalé praktiky jsou umožňovány i v důsledku netečnosti veřejnosti.
Morální marasmus, který zachvacuje současné politické dění bohužel zvyšuje šance BIS parazitovat na tomto tristním stavu a zaroveň omezuje možnost a zájem o její kontrolovatelnost. Pomocí takových poplašných zpráv jako je výše zmíněná informace o teroristickém útoku na budovu radia Svobodná Evropa si BIS buduje pozici důležitosti. Fabulace, polopravdy a vzájemné kombinace obojího, jsou nevyčerpatelným arzenálem této nedostatečně kontrolované bezpečnostní složky zvané BIS.
V Přerově dne 30.listopadu 2009
Vladimír Hučín tajemník NFAN, místopředseda KPV Přerov a člen Ústřední rady KAN.


EU: Špidla proti Britům
29.11.2009 * 18:27

Evropská komise vyzvala Velkou Británii k ukončení platnosti výjimky z antidiskriminační legislativy, která umožňuje náboženským institucím nezaměstnávat například homosexuály. "Odstranění všech forem diskriminace - zvláště v zaměstnání - bylo prioritou této komise i mě osobně. Naše kroky vedly k lepší ochraně před diskriminací v celé EU", řekl k tomu Vladimír Špidla a dodal: "vyzýváme britskou vládu, aby učinila nezbytné změny své legislativy tak rychle, jak je to jen možné". Křesťanští aktivisté jsou zděšeni: "Jak mohou třeba evangelikální církve pokračovat ve své činosti, když jim nebude dovoleno zaměstnávat pouze praktikující evangelikály?", ptá se třeba jedna z největších křesťanských charitativních organizací CARE.


EU: kdo je kdo v komisi
27.11.2009 * 20:13

V nové Evropské komisi je několik jmen, která se nelíbí pravicovým poslancům Evropského parlamentu. Jde především o ministryni zahraničí Catherine Ashtonovou, který byla na přelomu 70.a 80.let aktivní v radikálně levicovém hnutí za jednostranné jaderné odzbrojení Velké Británie, které bylo podporováno Sovětským svazem. Ashtonová byla pokladní v době, kdy hnutí nedokázalo vysvětlit, odkud pochází zhruba 30 procent jeho příjmů. Některým poslancům se nelíbí ani komunistická minulost českého a slovenského zástupce Štefana Füleho a Maroše Šefčoviče (oda dva vystudovali Moskevský státní institut mezinárodnícjh vztahů - elitní školu pro komunistické kádry z celého východního bloku). Řecká zástupkyně Maria Damanaki byla členkou komunistické mládeže, než se přidala k socialistům. Estonský komisař Siim Kallas byl členem komunistické strany SSSR mezi léty 1972-1990. Minulost předsedy komise Jose Mauela Barrosa, bývalého předsedy podzemní maoistické Komunistické strany portugalských pracujících/Revolučního hnutí portugalského proletariátu (PCTP/MRPP) je už - zdá se - zapomenuta.

zdroj: www.obcinst.cz


Evropa:

http://www.obcinst.cz/cs/Nabozenska-svo ... pak-c1558/
Jan Kubalčík
Předseda Konzervativní strany
 
Příspěvky: 1926
Registrován: 06 dub 2009 12:03

Tipy 091201

Příspěvekod Jan Kubalčík » 01 pro 2009 19:14

Ustav pameti naroda - petice:

http://www.podporaustr.cz/
Jan Kubalčík
Předseda Konzervativní strany
 
Příspěvky: 1926
Registrován: 06 dub 2009 12:03

Tipy 091202

Příspěvekod Jan Kubalčík » 02 pro 2009 11:41

Přílohy
OBALKA_uzka_02.pdf
(41.1 KiB) 520 krát
Bystrov - Sovětská svévole.doc
(27 KiB) 700 krát
Jan Kubalčík
Předseda Konzervativní strany
 
Příspěvky: 1926
Registrován: 06 dub 2009 12:03

Tipy 091203

Příspěvekod Jan Kubalčík » 03 pro 2009 19:47

V priloze pozvanka k soudnimu jednani - nahrada skody za regulovane najemne


Iran:

http://zpravy.idnes.cz/iran-bude-vyrabe ... anicni_btw


(nejen) Geert Wilders:

http://www.obcinst.cz/cs/Geert-Wilders- ... ach-c1560/


Minarety ve Svycarsku:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa ... ranici_wag


Kniha:

http://www.euportal.cz/Articles/5302-kr ... i-1-0.aspx


Vážení přátelé,
Dovolujeme si vás pozvat na přednášku Alice Neves a Josefa Kucirka: "Brazil Today and Tomorrow", která se uskuteční v pondělí 7.12. od 17.30 v čítárně Občanského institutu (Vyšehradská 49, Praha 2, druhé patro emauzského kláštera).
Tématem bude růst Brazílie jako nového globálního hráče i politika jejího levicového prezidenta Luiz Inácio Lula da Silvy.
Po úvodní přednášce (v angličtině) bude následovat diskuse (česky a anglicky) s občerstvením.
Srdečně zdraví
--
Matyas Zrno
Director of Programmes
Civic Institute
Vyšehradská 49
128 00 Praha 2
tel +420 224 923 563
gsm +420 777 836 028
e-mail: zrno@obcinst.cz
http://www.obcinst.cz
Přílohy
N. Pozvánka k soudu 4.12-09.doc
(28 KiB) 624 krát
Jan Kubalčík
Předseda Konzervativní strany
 
Příspěvky: 1926
Registrován: 06 dub 2009 12:03



PředchozíDalší

Zpět na Odkazy na jiné stránky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 26 návštevníků

cron